Kombajn firmy Famur typu FS 400

Opinie i spostrzeżenia dotyczące kombajnów ścianowych

Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez robo » 12 Cze 2012, 17:15

Witam,

Zwracam się o pomoc, a zarazem z prośbą - potrzebuję dokumentacji DTR, najlepiej dla elektryka dotyczy kombajnu FS400 firmy Famur. Proszę o porady. z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
robo
Poziom 2
Poziom 2
 
Autor tematu
Posty: 146
Rejestracja: 27 Maj 2010, 03:09
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows XP Opera

Reklama

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez Tomix_87 » 14 Cze 2012, 19:56

witam.

co do DTR to niestety nie jestem w jej posiadaniu ale jeśli Cię interesuje to mogę podesłać schemat.
co to porad to niestety póki co od niedawna mamy ten kombajn u siebie i na razie nie wiele mogę powiedzieć. może jakieś konkretne pytania?


Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomix_87
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 1
Rejestracja: 14 Cze 2012, 19:53
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez likwidator » 19 Wrz 2012, 18:37

tak sie składa ze posiadam dtr-ke oraz schematy tego kombajnu, ale dziwi mnie fakt ze nie dostales tych materiałow na szkoleniu bo FAMUR szkoli elektromonterów z kopalń którym sprzedaje kombajny:)
Awatar użytkownika
likwidator
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 4
Rejestracja: 19 Wrz 2012, 18:31
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows 7 Internet Explorer 8

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez micom » 08 Paź 2012, 21:33

u nas jest fs200 i niezłe gówno to jest. Famur wypożyczył go żeby go przetestować , a nas karzą za postoje, których jest bez liku .
Awatar użytkownika
micom
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 9
Rejestracja: 09 Maj 2012, 23:26
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez robo » 28 Sty 2013, 12:25

prosze jakie macie doswiadczenia z mocowaniem ukladaka UKT do kombajnu tj. chodzi o to jak macie poprowadzony przewod od uchwytu do SAE FS400. Czy pozbycie sie sprzegła zwanego 'wiktor' przynosi ujemne skutki. Jak sobie radzicie z przewodem prowadzonym w zastawkach przenośnika scianowego dotyczy sie układaka-zrywanie, targanie sie etc.

pozdrawiam.
Awatar użytkownika
robo
Poziom 2
Poziom 2
 
Autor tematu
Posty: 146
Rejestracja: 27 Maj 2010, 03:09
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows XP Opera

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez robo » 16 Lut 2013, 10:54

widze ze nikt nie chce pomoc.

moze w temacie poziomu oleju. Byla taka sytuacja, ze poziom spadl do 24% a po dolaniu 5litrow oleju wzrosl do 104%, a jak bylo 10% to po dolaniu 15litrow poziom tylko wzrosl do 82% wskazania na famac opti w FS400 ? co jest
Awatar użytkownika
robo
Poziom 2
Poziom 2
 
Autor tematu
Posty: 146
Rejestracja: 27 Maj 2010, 03:09
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows XP Opera

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez robo » 16 Lut 2013, 10:54

widze ze nikt nie chce pomoc.

moze w temacie poziomu oleju. Byla taka sytuacja, ze poziom spadl do 24% a po dolaniu 5litrow oleju wzrosl do 104%, a jak bylo 10% to po dolaniu 15litrow poziom tylko wzrosl do 82% wskazania na famac opti w FS400 ? co jest grane ???
Ostatnio edytowany przez robo, 16 Lut 2013, 10:54, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
robo
Poziom 2
Poziom 2
 
Autor tematu
Posty: 146
Rejestracja: 27 Maj 2010, 03:09
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows XP Opera

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez Czarny2013 » 22 Sie 2013, 13:43

może zgłoś się bezpośrednio do firmy Famur?
Awatar użytkownika
Czarny2013
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 1
Rejestracja: 22 Sie 2013, 13:41
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox

Re: Kombajn firmy Famur typu FS 400

Postprzez Pancrowy1994 » 19 Mar 2018, 16:20

jak masz 104% to czujnik zacięty albo żyła 2 w czujniku doziemiona.
Awatar użytkownika
Pancrowy1994
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 1
Rejestracja: 28 Paź 2017, 19:14
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Chrome


Wróć do Kombajny Ścianowe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklama