Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

transformator Elgór hansen

W tym dziale piszemy o przewoźnych stacjach transformatorowych oraz zespołach transformatorowych.

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez Ajpier » 16 Lut 2013, 11:19

Nie masz ty czasem gdzieś źle adresu przypisanego. Co innego wybija a co innego wyświetla.
Dziś mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Ajpier
Moderator
Moderator
 
Posty: 577
Rejestracja: 26 Maj 2010, 19:08
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
    Windows Vista Firefox

Reklama

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez dedito » 18 Lut 2013, 18:00

czeczot4194 napisał(a): Poza tym kolego dedito jak mam rozumieć że to są inne przekaźniki EHP 13/06 i 07 , tak jak LH 86 łamane przez coś tam, przecież to są nadmiarowe. Wiem zaraz powiesz że nie, to że Elgór wymusza na nas stosowanie takiego a nie innego przekaźnika to nic innego jak "obniżanie" kosztów w górnictwie.

P/13/06 i P/13/07 to dwa różne przekaźniki. Styki zabezpieczeń w 06 są dostępne jak w LH na a5,b5. W 07 styk zabezpieczenia zwarciowego jest na osobnych nóżkach i 06 z 07 nie są zamienne. Nie sądzę aby to było jakieś "obniżanie" kosztów, po prostu 07 jest przewidziany do innych aplikacji wymagających osobnego zestyku zwarcia.
Awatar użytkownika
dedito
Poziom 3
Poziom 3
 
Posty: 247
Rejestracja: 15 Cze 2011, 17:35
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
    Windows XP Firefox

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez czeczot4194 » 22 Lut 2013, 18:11

No i "niestety" muszę przyznać Ci rację. Moja niewiedza była spowodowana jednym nieznanym faktem iż serwis wymienił całą płytę przekaźnikową.
Awatar użytkownika
czeczot4194
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 14
Rejestracja: 04 Lut 2013, 23:14
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows XP Firefox

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez robo » 22 Maj 2013, 17:24

a co oznacza jak sie stacja wyłączy Trafo i wyświetli utrata SF6; co moze miec na to wplyw; czy Rollarc czy ktores zabezpieczenie.
Awatar użytkownika
robo
Poziom 2
Poziom 2
 
Posty: 146
Rejestracja: 27 Maj 2010, 03:09
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows XP Opera

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez robo » 22 Maj 2013, 17:24

a co oznacza jak sie stacja wyłączy Trafo i wyświetli utrata SF6; co moze miec na to wplyw; czy Rollarc czy ktores zabezpieczenie.
Awatar użytkownika
robo
Poziom 2
Poziom 2
 
Posty: 146
Rejestracja: 27 Maj 2010, 03:09
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows XP Opera

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez Ajpier » 22 Maj 2013, 18:27

Utrata SF6 czyli sześciofluorku eliminuje całkowicie rolaka który kwalifikuje się do wymiany. Jest jeszcze jedna kwestia którą trzeba powiedzieć. Wyświetlacze diodowe zastosowane po stronie 6kV nie są idealne i w większości te diody w większym lub mniejszym stopniu się żarzą a szczególnie ta od "utraty SF6". Trzeba to dobrze wymierzyć zanim ktoś podejmie decyzję o wymianie rolaka.
Dziś mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Ajpier
Moderator
Moderator
 
Posty: 577
Rejestracja: 26 Maj 2010, 19:08
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
    Windows Vista Firefox

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez ciko » 23 Sty 2016, 18:54

U mnie też się wyłączyła stacja trafo ;/
Awatar użytkownika
ciko
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 1
Rejestracja: 23 Sty 2016, 18:26
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows Chrome

Re: transformator Elgór hansen

Postprzez makwil » 16 Paź 2017, 14:55

Ja też niestety mam z tym problem :(
Awatar użytkownika
makwil
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Posty: 3
Rejestracja: 09 Paź 2017, 19:32
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows Chrome

Poprzednia

Wróć do Stacje transformatorowe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklama
cron