OW 1202K

Wszystko na temat wyłączników stycznikowych ( sterowanie i "mostkowanie")

Moderator: Ajpier

OW 1202K

Postprzez marior88 » 01 Kwi 2013, 20:39

Następujący problem z tym wyłącznikiem , po załączeniu PKO przygotowanie łapie K7 czyli sla 7/1 a K5 czyli sla 7/2 nie ?????
Awatar użytkownika
marior88
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Autor tematu
Posty: 7
Rejestracja: 30 Mar 2013, 21:56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox

Reklama

Re: OW 1202K

Postprzez Yzut » 01 Kwi 2013, 21:43

Daj mostek 5-7 na PC3 (czyli K3) jeśli klapnie K5 to może być uszkodzone PC3 lub brak zasilania na PC3
Jeśli nie umiesz czegoś naprawić, to zepsuj to tak aby następny po tobie też sobie nie poradził ;-)
Awatar użytkownika
Yzut
Administrator
Administrator
 
Posty: 109
Rejestracja: 05 Maj 2010, 00:38
Miejscowość: Tychy
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
    Linux Opera

Re: OW 1202K

Postprzez druid » 01 Kwi 2013, 23:04

PC nie działa też gdy w stanie wyłączonym jest przejście z 10 PC na O trafo 42v to znaczy że jest sklejony styk stycznika głównego K lub K4 albo zle spięta zwłoka.
Awatar użytkownika
druid
Poziom 1
Poziom 1
 
Posty: 52
Rejestracja: 01 Mar 2012, 21:50
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
    Windows XP Firefox

Re: OW 1202K

Postprzez marior88 » 03 Kwi 2013, 20:23

niestety żadna z tych rzeczy nic nie dała ma ktoś jeszcze jakieś pomysły >>> na szczęście jest to rezerwa więc mogę eksperymentować pozdrawiam
Awatar użytkownika
marior88
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Autor tematu
Posty: 7
Rejestracja: 30 Mar 2013, 21:56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox

Re: OW 1202K

Postprzez nepray » 03 Kwi 2013, 21:00

Zasilani jest na pc-3 ? na nóżkach 12-16 masz 42v ?
Awatar użytkownika
nepray
Poziom 1
Poziom 1
 
Posty: 57
Rejestracja: 10 Maj 2012, 15:57
Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows 7 Firefox

Re: OW 1202K

Postprzez nepray » 03 Kwi 2013, 21:09

Yzut napisał(a):Daj mostek 5-7 na PC3 (czyli K3) jeśli klapnie K5 to może być uszkodzone PC3 lub brak zasilania na PC3


Jeśli się nie mylę to sam mostek 5-7 nic nie da. Trzeba wyjąc PC-3, dać mostek na 1-2 plus wyprowadzić styk zwierny z K4 i podpiąć pod 5-7 ;)
Awatar użytkownika
nepray
Poziom 1
Poziom 1
 
Posty: 57
Rejestracja: 10 Maj 2012, 15:57
Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
    Windows 7 Firefox

Re: OW 1202K

Postprzez druid » 03 Kwi 2013, 22:15

Jeżeli mostek 5-7 na PC nie spowodował załączenia K5 to przyłóż oczko,miernik na 5-7 gniazda od PC ma ci pokazać przejście ( obwód zamyka się przez cewkę K5 i trafo 42v) jeżeli nie to szukaj przerwy na tym obwodzie.
Awatar użytkownika
druid
Poziom 1
Poziom 1
 
Posty: 52
Rejestracja: 01 Mar 2012, 21:50
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
    Windows XP Firefox

Re: OW 1202K

Postprzez marker26 » 04 Kwi 2013, 10:22

ale czy autor tematu potwierdził czy przychodzi mu zasilanie na pc ?
Ostatnio edytowany przez marker26, 04 Kwi 2013, 10:22, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
marker26
Poziom 1
Poziom 1
 
Posty: 64
Rejestracja: 14 Maj 2010, 19:29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox

Re: OW 1202K

Postprzez marior88 » 09 Kwi 2013, 15:52

witam serdecznie dziękuję za pomoc , okazało się że uszkodzone było pc jak i k5 z uszkodzoną cewką pozdrawiam

Temat zamykam.
"A"
Awatar użytkownika
marior88
Nowy na forum
Nowy na forum
 
Autor tematu
Posty: 7
Rejestracja: 30 Mar 2013, 21:56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
    Windows 7 Firefox


Wróć do Wyłączniki Stycznikowe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklama